Natural SUSY and MadAnalysis workshop

Europe/Paris
LPSC theory group

LPSC theory group

Sabine Kraml (LPSC)
Description
The purpose of this meeting is to start working towards the creation of an analysis database in particular for natural SUSY. The agenda will consist of:
  • MadAnalysis tutorial by Benjamin Fuks and Eric Conte
  • hands-on sessions: everybody starting to implement an analysis
  • discussions on how to validate
  • discussions of DELPHES issues
  • fixing the natural SUSY scan for the Les Houches project
NB all participants should come well prepared and in particular have MadAnalysis installed on their computer.

Additional info: LH natural SUSY wiki page and the twiki at UCSD.
Minutes
Participants
  • Alessandro Gaz
  • Benjamin Fuks
  • Béranger Dumont
  • Chris Wymant
  • Eric Conte
  • Genevieve Belanger
  • Guillaume Chalons
  • Josselin Proudom
  • Jérémy Bernon
  • Lukas Mitzka
  • Nadja Strobbe
  • Sabine Kraml
  • Sophio Pataraia
  • Suchita Kulkarni
  • Werner Porod
    • 10:00 10:30
      Recap of the Les Houches "natural SUSY" project 30m Grande salle du conseil (LPSC)

      Grande salle du conseil

      LPSC

      Slides
    • 10:30 11:30
      Introduction to MadAnalysis 1h Grande salle du conseil (LPSC)

      Grande salle du conseil

      LPSC

      We will start by a general one hour talk on madanalysis, presenting what can be done with the normal user mode, which we will not use but which is useful to understand the concepts.
      Speaker: Benjamin Fuks Fuks (CERN / IPHC Strasbourg)
      Transparents
    • 11:30 12:00
      MadAnalysis live 30m Grande salle du conseil (LPSC)

      Grande salle du conseil

      LPSC

      small live tutorial on the merging, the clustering, how to handle hep files, etc… which are issues related to the actual work.
      Speaker: Eric Conte (IHCP)
      Transparents
    • 14:00 15:30
      Discussion session 1h 30m Grande salle du conseil (LPSC)

      Grande salle du conseil

      LPSC

    • 16:00 17:00
      MadAnalysis expert 1h Grande salle du conseil (LPSC)

      Grande salle du conseil

      LPSC

      tutorial and a presentaiton on the expert mode of madanalysis
      Speaker: Eric Conte
      Transparents
    • 10:00 12:00
      Discussion of ATLAS direct stop 1 lepton analysis 2h Common room

      Common room

      LPSC theory group

      Speaker: Sophio Pataraia
      ATLAS-CONF-2013-037
    • 14:00 16:00
      Discussion of CMS 1 lepton direct stop analysis 2h Grand salle de conseil (LPSC)

      Grand salle de conseil

      LPSC

      Speaker: Ale Gaz
      CMS-SUS-13-001
      Slides
    • 16:00 17:00
      Cake 1h Common room

      Common room

      LPSC theory group

    • 10:00 12:00
      Work in small teams
    • 14:00 16:00
      More work in teams
    • 16:00 16:30
      coffee & tea 30m
    • 16:30 18:00
      More work in teams
    • 09:30 10:00
      coffee & tea 30m
    • 10:00 12:00
      Status reports, general discussion session Grande salle de conseil (LPSC)

      Grande salle de conseil

      LPSC

      • 10:00
        Running on the Grid 20m
        Speaker: Lukas Mitzka
        Slides
        Text
      • 10:20
        Analysis code 20m
        Speaker: Benjamin Fuks Fuks (CERN / IPHC Strasbourg)
        file
    • 16:00 16:30
      coffee & tea 30m
    • 19:30 22:00
      Dinner at "Le 5" 2h 30m

      Workshop dinner at Le 5, the restaurant of the Grenoble Museum, see http://www.le5.fr/